Nederlandse hoboïste Marleen - Biografie

De Nederlandse hoboïste Marleen heeft hobo gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij heeft de 1-jarige vooropleiding gevolgd bij de wereldberoemde hoboïst Han de Vries en de 4-jarige hoofdopleiding bij de toenmalige solohoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest Jan Spronk. Zij is in 2001 met een 9 afgestudeerd en kreeg toelating tot de 2-jarige voortgezette opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde die twee jaar eveneens bij Jan Spronk. Zij is in 2003 wederom met een 9 afgestudeerd.
Al tijdens haar opleiding werd Marleen gevraagd om bij de diverse beroepsorkesten te komen remplaceren waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest waar zij onder andere met het afscheidsconcert van chefdirigent Riccardo Chailly heeft meegespeeld. Marleen is ook met het KCO mee op tournee naar Wenen geweest en heeft vele mooie projecten mogen meedoen.

Marleen heeft ook geremplaçeerd bij/remplaçeert nog steeds bij Het Phion, PhilZuid, het Noord Nederlands Orkest, Orchestra di Teatro de San Carlo in Napels, Symfonieorchester Aachen, het Radio Philharmonish Orkest, het Radio Kamerorkest en Combattimento Consort Amsterdam.
Marleen speelt ook mee in het Maestro orkest in het nieuwste seizoen van het televisieprogramma Maestro en samen met de Marcel Fisser band en orkest begeleidt ze de Nederlandse zangers bij Het Muziekfeest van het Jaar wat op Oudejaarsavond uitgezonden wordt op televisie.

In 2005 heeft Marleen voor haar muzikale talent de Burgemeester de Bruinprijs gewonnen.

Marleen geeft met veel plezier hoboles aan kinderen en volwassenen.

Marleen treedt regelmatig op als solist bij diverse orkesten met onder andere het hoboconcert van Hummel, Marcello, Vivaldi, Rimsky-Korsakov, Cimarosa en het oboe d'amore concert van J.S. Bach.

 
Samen met pianist Johann de Jong en fagottist Kaspar Snikkers heeft Marleen jarenlang het Francaix Trio gevormd waarmee zij in 2005 de tweede prijs hebben gewonnen op het Kamermuziekfestival van de Uitmarkt Amsterdam. Daarna heeft zij samen met fagottist James Aylward en fluitiste Elodia Climent het trio No Strings Attached opgericht.