Biografie

Marleen heeft hobo gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij heeft de 1-jarige vooropleiding gevolgd bij de wereldberoemde hoboïst Han de Vries en de 4-jarige hoofdopleiding bij de toenmalige solohoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest Jan Spronk. Zij is in 2001 met een 9 afgestudeerd en kreeg toelating tot de 2-jarige voortgezette opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en studeerde die twee jaar eveneens bij Jan Spronk. Zij is in 2003 wederom met een 9 afgestudeerd.
Al tijdens haar opleiding werd Marleen gevraagd om bij de diverse beroepsorkesten te komen remplaceren waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest waar zij onder andere met het afscheidsconcert van chefdirigent Riccardo Chailly heeft meegespeeld. Marleen is ook met het KCO mee op tournee naar Wenen geweest en heeft vele mooie projecten mogen meedoen.

Marleen heeft ook geremplaçeerd bij/remplaçeert nog steeds bij het Orkest van het Oosten, Het Radio Philharmonisch Orkest, de Philharmonie ZuidNederland, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Radio Kamerorkest en Combattimento Consort Amsterdam.

In 2005 heeft Marleen voor haar muzikale talent de Burgemeester de Bruinprijs gewonnen.

Marleen geeft met veel plezier hoboles aan kinderen en volwassenen en is als docent verbonden aan De Muziekmakerij, dit is de muziekschool van Arnhem.

Marleen treedt regelmatig op als solist bij diverse orkesten met onder andere het hoboconcert van Hummel, Marcello, Vivaldi, Rimsky-Korsakov, Cimarosa en het oboe d'amore concert van J.S. Bach.

 
Samen met pianist Johann de Jong en fagottist Kaspar Snikkers heeft Marleen jarenlang het Francaix Trio gevormd waarmee zij in 2005 de tweede prijs hebben gewonnen op het Kamermuziekfestival van de Uitmarkt Amsterdam.
 
In 2005 werd Marleen gevraagd om de eerste hobo plek bij het korenbegeleidingsorkest Ensemble Conservatoire in te vullen welke kans zij graag aannam. Marleen speelt ook (eerste) hobo bij het Parnassus Ensemble en het Nederlands Begeleidings Orkest.